Cautati dupa text

INAPOI

Ce mai inventeaza austriecii

La Oficiul European de Brevete, cererile de brevetare depuse de Austria s-au dublat in ultimii ani.

De la faruri cu tehnologie laser pana la intrerupatoare si alte inventii care, deseori, revolutioneaza industrii intregi – toate provin din Austria Inferioara.

In spatele inventiilor care se cer brevetate nu stau doar firme de renume ca Zizala, Riegl si Moeller, ci si persoane fizice.

In anul 2013, 2.154 de cereri pentru brevetare au fost inregistrate in Austria, dintre care 1070 s-au aprobat. Din totalul celor inregistrate, 337 de cereri au fost din Austria Inferioara, iar 148 au fost aprobate. 

Acordarea unui brevet poate sa dureze de la unul pana la doi ani, perioada in care se verifica originalitatea si fiabilitatea inventiei. 

In comparatie cu anul 2012, cand au fost inregistrate 352 de cereri, dintre care 179 aprobate, se poate observa o mica scadere a brevetelor in Austria Inferioara, deoarece multe firme isi depun cererile de brevetare direct la Oficiul International de Brevete.

Iata o lista cu inventatorii de top din Austria Inferioara:

- Firma Zizala, cu  18 brevete, 

- Riegl, cu 8 brevete, 

- Moeller cu 4 brevete,

- Berndorf Band GmbH, Berndorf: 3 brevete,

- Alfred Klaar, Baden: 3 brevete,

- Seibersdorf Labor GmbH, Seibersdorf: 3 brevete,

- Sunpor Kunststoff GmbH, St. Pölten: 3 brevete (Sursa: Oficiul Austriac de Brevete; www.noen.at)

Constatam cu mandrie ca in lista de mai sus se afla doi dintre partenerii ecoplus International Romania, si anume Seibersdorf Labor si Sunpor Kunststoff GmbH. Daca doriti informatii suplimentare vizavi de aceste firme, va stam cu placere la dispozitie:

Marcu Daniel,

office.temeswar@ecoplus.at

0729 991 756

 

 

Aveti intrebari?

Mag. Daniel Marcu
ecoplus International RO
SRL Str. Augustin Pacha
nr. 1, Ap 1 Timisoara
Romania
CUI J35/1197/22.03.2007
RO21427463