Cautati dupa text

INAPOI

Implantul primului ochi bionic in Austria

Pentru prima oara in Austria, a fost posibil implantul unui ochi bionic sau a unui asa-zis cip epiretinal.

Operatia s-a incheiat cu succes, pacienta fiind o femeie in varsta de 55 de ani.

Interventia in sine a durat mai mult de trei ore si s-a desfasurat fara complicatii, aceasta presupune, insa, o serie de masuri ulterioare menite sa amelioreze handicapul de care suferea femeia operata.

Pana in prezent, in intreaga lume s-au efectuat 140 de implanturi de proteze bionice – cele la nivel ocular se numara printre cele mai dificile.

Un ochi bionic functioneaza, schematic fie spus, in felul urmator: intr-o pereche de ochelari speciali se monteaza o camera video care transmite imaginile captate unui chip implantat la nivelul retinei. Cipul stimuleaza, la randul sau, celulele nervoase intacte ale retinei care, prin nervul ocular, le transmit catre creier.

Obiectivul unei astfel de interventii este ca pacientul sa inceapa sa distinga umbre, siluetele celor aflati in jur, obiectele in miscare etc, astfel incat sa se poata orienta si in spatiile care nu ii sunt cunoscute. Unei astfel de interventii sunt supusi nevazatorii care cel putin in primii ani de viata au avut vederea intacta, dar care si-au pierdut-o din cauza unei maladii degenerative.

Sursa: http://investinaustria.at

 

 

Aveti intrebari?

Mag. Daniel Marcu
ecoplus International RO
SRL Str. Augustin Pacha
nr. 1, Ap 1 Timisoara
Romania
CUI J35/1197/22.03.2007
RO21427463