Cautati dupa text

INAPOI

Noua lege privind Planul National de Actiune pentru Eficienta Energetica!

In cursul acestei veri, a avut loc la sediul Ambasadei Austriei din Bucuresti, seminarul cu tema „Austrian Business Circle – investitiile in domeniul eficientei energetice pentru sectorul public si privat din Romania“.

Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei (www.advantageaustria.org ) ,  impreuna cu ecoplus International Romania, Agentia Economica Guvernamentala a  a Austriei Inferioare in Romania, (www.ecointernational.ro) au organizat in premiera un seminar care a avut unul dintre scopuri  informarea in ceea ce priveste  noua lege privind Planul National de Actiune pentru Eficienta Energetica. 

Invitatii speciali ai evenimentului au fost deputatul Iulian Iancu, presedinte al Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, Corneliu Radulescu, director general al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) si parlamentarul Silvia Vlasceanu, director executiv al Federatiei Patronale a Asociatiei Companiilor de Utilitati din Energie si Dl George Guran ca reprezentant al Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie.

Un alt focus al evenimentului a fost intrunirea firmelor romanesti si austriece, cu interese economice in segmentul eficientei energetice si al mediului inconjurator. 

Numarul participantilor a depasit 70, interesul acestora fiind, pe langa intensificarea relatiilor economice dintre Austria si Romania, identificarea unor noi oportunitati bilaterale de afaceri.  Subiectele abordate in cadrul seminarului au vizat, prin Daniel Marcu, Directorul Agentiei Economice a Austriei Inferioare si Rudolf Lukavsy, atasatul consilier comercial economic al Ambasadei Austriei, tocmai acest aspect. Reprezentantii Ministerului Economiei si ai unor firme de consultanta au prezentat situatia fondurilor structurale si posibilitatile de finantare a proiectelor de eficienta energetica pentru perioada 2014 – 2020. Prin intermediul ROSENC – Centrul de Energii Sustenabile din Romania si al unor importante institutii financiare si agenti economici de renume mondial s-au abordat posibilitatile de finantare prin fondurile BERD, prin finantarile acordate de bancile cu profil commercial sau prin organisme de specialitate cum ar fi ESCO – Energy Service Companies. 

Beneficiind de o experienta considerabila in domeniul eficientei energetice, al energiilor regenerabile si al politicilor de mediu aplicate in segemntul economic si industrial, firmele austriece  prezente la seminar au oferit o introspective a celor mai recente tehnologii si procese in doemniile mentionate, know-how-ul austriac fiind unul dintre cele mai pliabile pe piata de resurse energetice a Romaniei, fapt certificat si de multitudinea de relatii si contacte de afaceri care s-au stabilit atat de partea romana, cat si de cea austriaca in decursul acestei intruniri. 

Pentru mai multe informatii sau solicitari in ceea ce priveste colaborarea cu firme austriece din domeniul eficientei energetice va rugam sa va adresati la office.temesvar@ecoplus.at sau bukarest@advantageaustria.org 

Marcu Daniel Rudolf Lukavsky

Ecoplus International Romania                   Consilier comercial Ambasada Austriei

 

 

Aveti intrebari?

Mag. Daniel Marcu
ecoplus International RO
SRL Str. Augustin Pacha
nr. 1, Ap 1 Timisoara
Romania
CUI J35/1197/22.03.2007
RO21427463