Familia de viticultori Schnabl își cultivă podgoriile într-o manieră organică și biologică, obtinand astfel vinuri albe fructate și vinuri roșii intense de cea mai bună calitate.
Fratii Markus și Dieter Schnabl cultiva fiecare podgorii organice. Când vine vorba de vin alb, familia Schnabl pune baza pe Veltliner verde ca soi principa de vita de viel. Firma vinde acest vin ca si vin de calitate superioara și Weinviertel DAC. Când vine vorba de vin roșu, Zweigelt este în frunte.
O alta caracteristica deosebita este ca vinurile ecologice ale familiei Schnabel sunt atat vegane, cat si sarace in histamina. Conținutul de histamină este mai mic de 0,1 mg / l. Aceasta nu este o caracteristică calitativa nesemnificativă a vinurilor, deoarece o valoare scăzută a histaminei face ca vinurile să fie mai bune pentru sănătate.
În plus, familia de bioviticultori Schnabl este una dintre primele firme producătoare de vinuri ecologice a caror productie nu afecteaza clima iar emisiile de carbon compenseaza în mod voluntar conform Protocolului de la Kyoto. Pentru a compensa tonele de poluanți echivalenți cu CO2, compania a achiziționat certificate de protecție climatică și, printre altele. a investit într-un proiect termic solar în India și o centrală hidroelectrică din Uganda.
Vinurile sunt certificate de "Asociatia vegana Austria" și pot fi marcate cu "V-Label". acest lucru înseamnă că atunci când se utilizează agenți de imbunatatire, acestea sunt pe baza pe plante.
Sortimentul vinurilor producția ecologică de vin Claudia & Dieter Schnabl
Sortiment de vin organic Markus Schnabl
Mag. Daniel Marcu
ecoplus International RO
SRL Str. Augustin Pacha
nr. 1, Ap 1 Timisoara
Romania
CUI J35/1197/22.03.2007
RO21427463